” Jag är djupt faschinerad av EFTns enkelhet och effektivitet.

Den fysiska kroppen, känslorna och sinnet samspelar
i denna dans där obalanser löses upp och skingras.

När detta sker framträder din egen sanning klarare.”

/ Tina Lee Möller

EFT-tapping

(Emotional Freedom Techniques)

Om du vill lära dig riktigt effektiv stresshantering så är denna teknik pusselbiten du söker!

Du kan förändra din mentala, känslomässiga eller fysiska hälsa på djupet med denna metod.  Utan piller eller apparater. Det enda du behöver är dig själv. Så var du än är, vad som än händer, så kan du snabbt få hjälp.

Upptäck möjligheten att på ett enkelt och snabbt sätt bli fri från stress och andra negativa känslomässiga och fysiska blockeringar som försämrar din livskvalité.

I den här intervjun i HSP-PODDEN “HSP#15”, en podd för högkänsliga, berättar jag om känslor som navigeringssystem, vad det var som fick mig att lära mig mer om känslor och den effektiva tekniken EFT tapping som du kan använda dig av själv när du mår dåligt m.m.

Du hittar den i iTunes, PodBean, Spotify eller andra poddplattformar.

Många människor som har hört talas om "världens mest kraftfulla erektilfunktionspiller" undrar hur de kan få tag på Levitra. Frågan är, "Hur hittar du var du kan köpa Levitra"? Tja, det är en bra fråga och jag kommer att försöka svara på det åt dig. Först och främst vill jag förklara vad Levitra är och hur det fungerar för att hjälpa människor att få erektil dysfunktion och må bra hela tiden. Huvudingrediensen i Levitra kallas vardenafil, vilket hjälper människan att få erektil dysfunktion. Det hjälper också människor att känna sig mättare längre, så de är inte frestade att snacka när de inte vill.

I den här intervjun i podden “Give Yourself Permission Ep. 12” (på engelska) pratar jag om viktiga saker du bör veta om känslor.

De har ju en sån otrolig makt över våra liv. Bestämmer oftast vilka val vi gör, hur vi självsaboterar för oss själva, förminskar oss och styr och ställer, ofta på ett negativt sätt. Och så handlar den också om den kraftfulla metoden EFT tapping som du kan använda för att få ordning på känslorna när de är osunda.

Du hittar den i iTunes, Spotify eller andra poddplattformar.

Vad är EFT tapping?

Den fundamentala principen är att alla negativa känslor skapar en störning i kroppens energisystem. Konceptet med att kroppens essens är energi och att denna energi går genom specifika kanaler (meridianer) i kroppen, har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin.

Detta koncept kombineras med västerländsk psykologi och mental-/känslomässig fokusering. Kombinationen av dessa element gör att du kan komma åt ditt problem på en mycket djupare nivå än med endast samtalsterapi eller problemhantering.

Grundtekniken går till så att du fokuserar på den “negativa” känslan (t.ex. rädsla, oro, stress, smärta, obehagligt minne eller annat som tynger dig). Terapeuten guidar dig medan du behåller ditt fokus på denna känsla. Samtidigt stimuleras specifika akupunkturpunkter genom knackningar. Lugnande signaler sänds till den del i hjärnan som initierar kroppens stressreaktion och genom denna kommunikation kan du förändra den “negativa” känslan och återställa ett balanserat och harmoniskt tillstånd. Det som EFT teknikerna i grunden gör är att komma i kontakt med obalanser och assistera kropp, sinne och känslor att komma i balans igen.

Den terapeutiska effekten börjar oftast kännas inom några minuter. Detta är en djupgående terapeutisk teknik som behöver upplevas.

EFT tapping används bl.a. på:

 • Negativa känslor, tankar och beteenden
 • Stress-symtom såsom t.ex. sömnproblem eller spändhet
 • Trauma, små som stora
 • Fysiska problem som inte går över
 • Jobbiga minnen
 • Låg självkänsla
 • Fobier

Du kan även använda EFT för att förankra och förstärka positiva känslor och tillstånd. Möjligheterna är oändliga! Det är detta som gör att det är en sån underbart intressant metod att arbeta med.

Fördelar med EFT-tekniken:

 • En snabb och effektiv metod.
 • Kostnadseffektivt då det går snabbare än de flesta metoder och att du dessutom kan göra det på dig själv.
 • Det är behagligt då knackandet omgående sänker stresshormonerna på ett mätbart sätt.
 • Intressant då du kan komma i kontakt med dolda delar inom dig. Delar du behöver för att läka.
 • Den är lätt att använda en akut stressad situation.
 • Vill du ha en riktig förändring, gå en kurs och lär dig från grunden eller gå till en erfaren terapeut.

Tina Lee Möller använder EFT-tapping i olika kombinationer

För uppdaterad info om kommande kurser, skriv upp dig på INTRESSELISTAN nedan:

Lyssna till vad Vanessa Lindblad säger om Tina och EFT i hennes populära pod.

EFT på den engelska nyhetskanalen BBC

EFT i skolan – USA

På nyheterna i Australien – EFT i skolan

 EFT mot ME (kroniskt trötthetssyndrom) på BBC Rpeport

Krigsveteraner i USA använder EFT

EFT används vid traumahealing i Rwanda

Var öppen för det du inte redan vet!