Resan började med medvetenhet.
Ett medvetande om att jag stängde av mina känslor.

När jag var liten var jag ett tyst och snällt barn. Grät sällan. Gjorde aldrig något väsen av mig utan satt ofta och pysslade för mig själv. I skolan var jag en blyg tjej som inte ville synas. Att stå och prata inför hela klassen var rena tortyren. Först i gymnasiet vågade jag ta mer plats.

Upptäckarlusten växte och i 20-års åldern så började jag ge mig av på olika resor. Men min känsla under alla dessa år var att något inte stämde. Jag kände mig inte närvarande. Det var som om mitt medvetande inte var i min kropp, utan svävade som ett moln ovanför mitt huvud. Jag hade dåligt minne och kände ofta en tung trötthet.

Det kändes som om världen omkring mig var lite suddig, som om jag var i en dröm. Jag provade järntabletter och olika vitaminer, hade glasögon ett tag (för jag tänkte att det kanske var synen det var fel på), började träna och äta nyttigare.

När jag var 32 blev jag tillsammans med min första “känslomässiga” kille. Det var då jag insåg att jag var “känslomässigt handikappad”. Jag hade inte tillgång till mina djupa känslor. Jag hade lätt för att stänga av och på frågan om vad jag kände, blev jag helt låst. Som om känslorna fanns gömda bakom en stor port…som jag inte hade nyckeln till. Jag ville inte leva mitt liv så.

Så när den relationen var över började min resa mot att Känna.

Jag ville skala av lager för lager av skyddsmurar som hindrade mig från att känna mig levande. Vägen har varit krokig men oerhört intressant. Att bli medveten och släppa varenda rädsla som dykt upp på vägen.

EFT är den mest effektiva och roligaste metoden som jag provat och som verkligen förändrat mig. Det är en ny värld som öppnat sig. Ett liv med närmare kontakt med hjärtat, livsglädjen och en inre styrka.

Det är bara hjärtat som vet hur du egentligen mår. Fråga!

Livet är för kort för att inte må bra.

Tina Lee Moller

Utbildad lärare, coach och terapeut: Heart Intelligence, EFT, Asiatisk Yogamassage och Art of Feminine Presence. Styrelsemedlem i EFT Förbundet.