Mer än ett Retreat

med Sara Emilionie och Tina Lee Möller.

Om retreatet

Den efterlängtade pausen! Den totala totala egotrippen med tid bara för DIG. Lämna tvättkorgen, datorn, ungarna hemma och kom till en besjälad plats för att fylla på dig själv (utan alkohol).

Under helgen får du inte en eller två, du får TRE metoder för personlig utveckling och stressreduktion. Lugn och ro varvas med fysiska övningar, meditation och verktyg för känslomässig stressrelease. Efter helgen vet du hur du kan jobba vidare på egen hand.

Mindfulness, Medicinsk yoga och Emotional Freedom Techniqes.

Du landar mjukt i ditt NU, precis så som du mår och är. Därefter utforskar vi tillsammans gränslandet där ditt NU möter din ÖNSKAN. Vad består avståndet mellan dessa två av och hur minskar du det?

Vi löser upp de första blockeringarna.

Retreatet handlar om att:
- Landa i dig själv.
- Identifiera dina begränsande blockeringar.
- Släppa taget om stress och spänningar.
- Kunskap om hur du själv kan påverka ditt liv och din hälsa.
- Yogans perspektiv på balans/obalans.
- Få verktyg och tekniker för att bli fri, trygg och i balans.

Våra verktyg

Mindfulness:
Mindfulness som meditationsmetod handlar om att aktivt träna medveten närvaro, bland annat genom att lära sig att observera tankar och känslor utan att värdera eller döma dem. Det ger utövaren en möjlighet att kliva ur ”autopiloten” och därmed kunna agera istället för att reagera på inre såväl som yttre utmaningar och stress.

Medicinsk Yoga:
Medicinsk Yoga är en terapeutisk yogaform som bygger på mjuka, långsamma rörelser med fokus på andningen. Denna yogaform ingår i 90 % av all svensk forskning på yoga och erbjuder dig en kraftfull yogaform som inte kräver några förkunskaper.

EFT Tapping (Emotional Freedom Techniqes):
Denna metod hjälper dig att lösa upp känslomässiga triggers och negativa känslor som är lagrade i ditt system. Genom att stimulera specifika akupressurpunkter samtidigt som du fokuserar på ditt problem så skickas lugnande signaler till hjärnan och stressnivåerna sänks snabbt i din kropp. EFT är världens snabbast växande självhjälpsteknik och används på allt från små till stora känslorelaterade problem.

Du kommer under denna retreat få en upplevelse av Saras egen metod som kombinerar två av de mest utforskade holistiska metoderna för stressreduktion – Mindfulness och Medicinsk Yoga (MIMY), yogaformen som ingår inom svensk sjukvård. Du kommer bl a få genomföra passet ” Fri från stress” som testats i två av världens största studier på yoga och hjärta samt övriga yogapass och meditationer för stressreduktion och balansering av ditt energisystem.

Tina kommer att föreläsa om känslotriggers, självsaboterande beteende och om hur du snabbt kan komma förbi ditt begränsande motstånd och stress. Sånt man har nytta av i det verkliga livet! Du kommer att bli introducerad till den effektiva självhjälpstekniken EFT och använda den på det som står ivägen och blockerar dig från att nå dit du vill.

Om vädret tillåter gör vi några av övningarna ute i naturen.
Förutom föreläsningar, yoga, meditation, EFT-sessioner och andra hjärtöppnande övningar så blir även tid för viktig återhämtning, reflektion, egentid, god mat och gemenskap.

Frihet, trygghet och i balans ska inte vara där borta i framtiden - vi öppnar dörren och bjuder in det i i ditt liv NU!

Följ med!

Vi skapar underbart sköna dagar tillsammans med stillhet, inre rensning, balansering och gemenskap.

Datum:
Inget nytt datum satt än. (Fredag kl. 14 - söndag kl. 16).
Skriv upp dig på intresselistan för info om framtida retreat.

Plats:
Liljero Retreat i Tärnsjö (1,5 tim nordväst om Stockholm, 45 min från Uppsala).
En facebookgrupp för samåkning finns.

Boende:
En trappa upp på läktaren i det kapellet finns sängplatser i ombonade rum med väggar av tygdraperier. Att bo och sova i grupp är något går tillbaka till urminnes tider men har tappats bort i det moderna samhället där vi separeras och får sova själva från väldigt tidig ålder. Liljeros rymliga sovsal inbjuder till den viktiga känslan av samhörighet, trygghet och gemenskap vilket vi även utvecklar och tillämpar i vår mindfulnessträning.

Om man vill ha separat boende går det att hyra i byn till en merkostnad.

Pris:
4.650:- Priserna är inkl. kost, logi och retreat.
25% moms tillkommer för företag.

Övrigt:
Vi startar morgnarna kl. 8.15.
Vi städar gemensamt innan avfärd.
Vegetarisk mat som lagats med massor av kärlek serveras.

Kontakta Tina för frågor. 070-2010109, tina@tinaleecenter.se


Missa inte nästa retreat!
Skriv upp dig på intresselistan nedan så får du uppdaterad information om detta retreat.

Kursgården

Vi spenderar helgen i ett vackert gammalt kapell från 1889, numera en kursgård med namnet Liljero Retreat - en besjälad plats där omtanke och hjärta lagts vid varje detalj. Den lugna, säregna energin i byggnaden hjälper oss i processen att komma i kontakt med våra hjärtan och vår sanning. Kapellet bidrar till den oförglömliga upplevelse som vi vill ge dig dessa dagar. Välkommen till en transformerande helg på Liljero!

Tack för en underbar retreathelg! Jag kände redan när jag klev in på Liljero Retreat att det var en varm och inbjudande atmosfär. Härliga yogapass, meditationer och mer kunskap om och få prova på EFT som hade en lugnande inverkan på mig. Jag kände mig trött och sliten när jag kom men nu åker jag hem med ny energi och kraft. Jag kommer att fortsätta att göra medicinsk yoga och EFT när jag kommer hem. Det var också ett härligt inslag med shamantrumma, gongbad. Tina och Sara är båda fantastiska och inspirerande kursledare. Jag vill gärna komma tillbaka på retreat. Tack!”

Susanne

När jag kom till retreatet var jag stressad och utcheckad från mig själv. Det förstod jag dock först när jag via olika övningar i mindfulness, yoga och EFT-knackningar checkade in och fick kontakt med mig själv. Tina och Saras avslappnande och välkomnande sätt, den goda maten och det fantastiska stället – Liljero – samt alla trevliga och öppna deltagare gjorde också sitt till att det blev ett härligt retreat.

Anette

Kära Sara och Tina! Jag gillar er! Och ert RETREAT! Och Liljero! Det har varit en skön blandning av olika ”verktyg” som ni delat med er av. Vi har fått göra både bekväma och obekväma övningar vilket jag tyckte om. Det har varit tryggt att utmana mig själv tillsammans med er och de andra deltagarna. Det har varit en bra balans mellan övningar vila och mat. Och eftertanke. Ni har bjussat på er själva samtidigt som ni varit seriösa ledare. Jag kan rekommendera ert retreat till andra och jag kommer gärna tillbaka! Hemma kommer jag att lära mig och använda EFT, kombinerat med yoga, meditation och mindfulness. De senare vet jag redan att de fungerar bra för mig. Jag tror stenhårt på det ni gör, så fortsätt sprida er kunskap och glädje!”

Monika

Kära Sara och Tina! Jag är supernöjd med Retreatet. Jag fick med mig många fina minnen, upplevelser och många stunder med härligt skratt och inge minst hjälpmedel att ta hand om sig själv på ett bra sätt. Sara och Tina kompletterar varandra på ett fins sätt som ger pricken över i-et och inte minst för supergoda måltider. Ni är grymma. Keep up the good work!

Katrin W

Retreatledare

Om Sara Emilionie  www.balansinstitutet.se

Sara är yogaterapeut, mindfulnessinstruktör och kommunikationskonsult. Under sina år som drivande kraft på Skandinaviens främsta forsknings- och utbildningscenter inom yoga/meditation utvecklade hon program som idag erbjuds på några av Sveriges största arbetsplatser, bl.a. Scania och Astra Zeneca. Hennes metod MIMY (Mindfulness & Medicinsk Yoga) används även inom cancervård och psykiatri och testas just nu i två stora studier på Danderyds Sjukhus och KS.

Om Tina Lee Möller  www.tinaleecenter.se
Tina arbetar som coach/ terapeut/workshopledare och har hjälpt människor att må bättre med bl.a. EFT sedan 2011. Hon sitter med i EFT Förbundets styrelse och håller kurser och coachutbildning i metoden. Tina är certifierad Heart IQ coach, leder workshop Total Självkänsla och Släpp Bagaget och utbildar även i Asiatisk YogaMassage.

Med ett nyfiket sinne guidar hon genom att lyssna till kroppen och känslornas behov - vad de vill förmedla, och assisterar kroppens energier att komma i balans.

Skriv upp dig nedan för information om kommande retreat!

Vi ser fram emot att få träffa fina dig på denna sköna helg!

Välkommen!

Page Created with OptimizePress